Wanneer je een hardwerkende ondernemer of drukbezette professional bent en tijd te kort komt voor jezelf, herken je wellicht het volgende scenario: je zit vast in een vicieuze cirkel van ongezonde patronen. Wellicht heb je energietekort en stapelen de vermoeidheid dipjes zich inmiddels op. Houden vooral de koppen koffie je op de been? Wanneer we moe zijn is de motivatie om aan een gezond lichaam te werken ver te zoeken, bijvoorbeeld om af en toe te sporten.

Misschien zit je tussendoor ook nog veel te snaaien, omdat je vaak trek hebt. Voor je het weet heb je overgewicht of een slechte conditie. Een vermoeiend patroon waar je niet zo makkelijk uitkomt, zeker als je onderneming of baan en het gezinsleven bijna al je tijd inneemt. Vandaag geven we twee concrete tips waarmee je als drukbezette professional zelf een gezonder leefpatroon creëert

1. Ander eetpatroon

Allereerst is het raadzaam om eens te kijken of je je voedingspatroon kunt verbeteren. We hebben hier al veel over geschreven in onze andere blogs. In de eerste plaats is bewustwording van wat je eet en drinkt belangrijk, dit lijkt triviaal maar onze klanten geven dit als belangrijk leerpunt aan. Vervolgens is het van belang om suiker en bewerkt voedsel (in bijvoorbeeld kant en klaar maaltijden) uit je systeem te krijgen. Elke sporter weet dat ongeveer 70% van het resultaat wordt bepaald door voeding. Lees hier onze tips over betere voeding waarmee je snel je energie weer op peil brengt.

2. Eigen sportmoment

Wanneer je worstelt met een slechte conditie en/of overgewicht zou je eens kunnen beginnen met deze 7 minute work-out, de app die je meteen kan installeren op je telefoon. Deze HIIT (high intensity interval training) work-out is efficiënt, tijdsbesparend en kan je zelf thuis uitvoeren. Bijvoorbeeld elke ochtend, vlak voor het douchen of je hele ochtendritueel. Bij veel hardwerkende professionals zorgt dit meteen voor ruimte in het hoofd. Een fijne manier om een intensieve dag mee te beginnen, bestel hier je matje en start morgenochtend nog!

3. Stok achter de deur

Het kan zijn dat je liever een stok achter de deur hebt, iemand die jou op positieve wijze motiveert en stimuleert om meer energie te creëren, op een gezonde manier af te vallen en je conditie te verbeteren. In dat geval kan een personal trainer een goede uitkomst bieden, één die bij jou past en het beste in jou naar boven haalt. Vaak bieden ze een Gratis Proefles, zo kun je meteen ervaren hoe ze te werk gaan. Uiteraard kan de stok achter de deur ook de gezamenlijkheid zijn, aanmelden bij een hardloop-, survival-, crossfitclubje (of andere sportvereniging) is dan een goede zet. Lastige is wel dat je dan afhankelijk bent van de momenten waarop het clubje actief is in de week.

4. Zelf aan de slag

Je kunt dus goed zelf aan de slag met je gewicht of conditie, zeker als je als drukbezette professional een uitdagende agenda. Je zou in elk geval kunnen beginnen door te kijken hoe fit en gezond je bent. Download hieronder gratis de Zelftest voor Ondernemers, waarmee je eenvoudig je gewicht, conditie en energie in kaart kunt brengen, een goed startpunt voor meer energie!

Download nu Gratis de ReSeth Zelftest voor ondernemers, GO!