Wanneer je een druk, ondernemend bestaan leidt, lijkt het soms alsof je werkweek geen einde heeft. Ben je altijd op zoek naar manieren om je snel fit en sterk te voelen? Zoek je naar de quick fix om je drukke dagen met energie in te blazen? Zoals koffie? Is je energietank snel leeg? Misschien zoek je te hard naar ingewikkelde oplossingen, energie opbouwen is namelijk minder moeilijk dan je denkt. Iemand die het met deze stelling eens zou zijn is de Amerikaanse Elon Musk, oprichter van het succesvolle bedrijf Tesla en één van de meesterbreinen achter concepten als PayPal. Voor Musk is de drukke werkweek geen onbekend fenomeen, hij maakt 100 werkuren per week. Toch gaat hij bewust om met beweging en voeding.

Musk heeft zijn eigen manier gevonden om gezond(er) te leven, een proces wat ook voor hem niet makkelijk begon. Hij staat bekend om zijn nederige karakter en eerlijkheid over zijn leven als drukke CEO, dat maakt hem tot een inspiratiebron waar iedere ondernemer of professional wat aan heeft. Want of je nou de CEO van Tesla bent of een eigen onderneming runt in Friesland, aan het einde van de dag kennen we dezelfde worstelingen wanneer het onze gezondheid betreft.

Interessante voeding en sport-feitjes over Elon Musk om inspiratie uit te halen voor je eigen dagelijkse routine:

  1. Wegens tijdgebrek ontbijt hij zelden, maar let er vervolgens wel op dat hij gedurende de dag genoeg eet om hongergevoelens te voorkomen.
  2. Tijdens de economische crisis had hij door overmatig stress een sterke behoefte aan cafeïne, wat leidde tot chronische vermoeidheid. Hij houdt zich tegenwoordig aan twee koppen koffie per dag. Mentale rust en energie zijn het resultaat.
  3. Musk eet steeds minder suiker, omdat hij merkt dat deze verandering hem meer energie geeft.
  4. Musk houdt van tennis, zwemmen en fitness. Gemiddeld sport hij zo’n twee keer in de week, dat kan hij makkelijk combineren met zijn baan. Van welke sport of work-out word jij fanatiek?
  5. Hoe succesvoller hij als ondernemer werd, hoe meer hij begon te sporten. Heb je zelf ook die behoefte?
  6. In de sportschool zijn de loopband en gewichtstraining zijn favoriet. Hij kiest voor een balans tussen cardio en krachttraining.

Wil je tips over een gezondere levensstijl? Of wil je weten welke work-out het beste bij jouw sport-behoefte past? Praat met één van onze personal trainers, stuur Seth een e-mail met je vragen of maak gebruik van onze Gratis Proefles, zo ervaar je direct hoe wij te werk gaan en of dit bij je past. Na de proefles geven we je een inschatting van je conditie, gewicht en energie-level.

Vraag nu je Gratis Proefles aan… Go!