Binnen een druk ondernemend leven, een jong gezin en hier en daar ontspanning; lijkt een actief sportleven bijna onmogelijk. Die combinatie klinkt als een hele onderneming an sich, of niet? Terwijl je als ondernemer er zelf al één te runnen hebt. Nog niet te spreken van het gezinsleven waarin je ook een actieve en zorgende rol wilt hebben. Lees dan vooral verder, veel van onze klanten hebben hier een modus operandi in gevonden die écht voor ze werkt!

Prioriteiten, we kunnen er niet omheen.  Een drukke baan hebben én er tegelijkertijd strak uitzien, kan dat wel? Onze mindset zorgt er vaak voor dat we denken dat dit onmogelijk is. Te moeilijk om te combineren. We zoeken naar een balans waarin we met moeite de tijd vinden om op ons eten en drinken te letten en tegelijkertijd genoeg te bewegen.

Allereerst – wees gerust – veel succesvolle ondernemers worstelen met het vinden van de juiste balans, en vinden nauwelijks tijd om focus te leggen op het creëren van een natuurlijk lichaamsgewicht en vitale uitstraling. Veel ondernemers willen wel, maar weten niet goed hoe afvallen en een beweeglijker leven binnen het dagelijkse schema past.

Merk je bij jezelf dat je kleding steeds strakker gaat zitten? En vind je het moeilijk om op gewicht te blijven? Weet je misschien niet eens hoe je aan overgewicht komt?  Een stok achter de deur, zoals een personal trainer, is dan een mooie ondersteuning in de juiste richting. Neem vrijblijvend eens een Gratis Proefles en ervaar onze aanpak:

Of kijk eerst eens naar de vier meest voorkomende valkuilen cq. oorzaken van overgewicht:

1. We eten teveel vetten en koolhydraten

Wanneer we voedsel eten met een hoge energiedichtheid, zoals gefrituurd eten, krijgen we in één keer veel vetten en koolhydraten binnen. Niets mis met een lekkere hamburger of een kroketje tijdens een zakelijke lunch, maar wanneer we regelmatig snacks eten en meer energie binnenkrijgen dan we verbruiken, ervaren we al snel overgewicht.

2. We eten gewoon teveel

Maar het ligt niet alleen aan de ongezonde snacks die we eten. Wat we ook eten, soms eten we gewoon teveel, meer dan we bewegen. Een druk werkleven zorgt ervoor dat we snel honger krijgen, en te veel eten. Houd er rekening mee dat iedere kilo overgewicht komt door overmatig eetgedrag. We hoeven maar 7000 kilocalorieën extra in te nemen en voîla,  we hebben er weer een kilo vet bij.

3. We bewegen veel te weinig

Eten en bewegen, het is proces waarin de juiste balans zorgt voor een goed gewicht. Je lichaam heeft energie nodig voor de spijsvertering, en de hoeveelheid energie die we daarvoor nodig hebben is bij iedereen verschillend. Lukt het jou om genoeg te bewegen? Of worstel je met discipline, planning en structuur?

4. We komen aan door stress

Alles in het lichaam is met elkaar verbonden, zo ook het lichaam en de psyche. Stress heeft ook te maken met hormonen, heeft een directe impact op het lichaam en kan ervoor zorgen dat we afvallen of aankomen. Dit is bij ieder persoon verschillend, we zijn allemaal uniek.

Natuurlijk zijn er ook andere factoren die je strakke lichaam in de weg staan, bijvoorbeeld de status van je eigen lichaam. Ben je benieuwd hoe fit en gezond je bent? Download hieronder gratis de Zelftest voor Ondernemers, waarmee je eenvoudig op een toegankelijke manier je gewicht, conditie en energie in kaart kunt brengen. Een goed startpunt voor een strakker lichaam!